Piece of pie I
Kyllingpai
Pai defineres av bunnen innholdet stekes i,
som regel er det en form for smørdeig (butterdeig)
enten den er søt tertedeig eller normal til pai.
Fyllet kan enten inneholde søtsaker eller mer middagsråvarer.
Pai defineres av bunnen innholdet stekes i,
som regel er det en form for smørdeig (butterdeig)
enten den er søt tertedeig eller normal til pai.
Fyllet kan enten inneholde søtsaker eller mer middagsråvarer.
Dette er en pai du kan lage med variasjoner.
Du kan velge å lage den enkel
eller tilføre litt ekstra eller annerledes ingredienser
for å gjøre den litt bedre.
Du kan også gjøre ting ferdig en stund før servering,
for så å ha alt sammen i den ferdigstekte bunnen og svisj inn i ovnen.
Paibunn:
150g smør
200g hvetemel
2ss vann
Smuldre smør og mel, ha i vann.
Kna til en klump.
Settes i kjøleskapet 30min før dyttes i paibunn.
Stekes i 12-15min på 200 `C
Fyll:
4 Kyllingfileter
* 1/2 grillet kylling
200 g cherrytomater
5 egg
3 dl melk/fløte
fersk basilikum, *tørket (ta hva du har)
salt
salt
pepper
revet hvitost * gjerne parmesan
eller blandet med annen hvitost
Stek kyllingen i terninger eller del opp den grillede kyllingen,
del tomatene i båter og legg på forstekt paibunn.
Bland sammen egg og
Strø over hakket basilikum,
ha på osten og hell over væsken.
Steke paien i ca 30min på 200`C
til eggeblandingen er stiv og toppen litt gyllen.
Serveres lun – gjerne med salat til
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til å lese.
Om du vil, må du gjerne skrive en kommentar til meg.
Jeg setter utrolig stor pris på innspill og tanker du har.
Du kan gjerne dele videre om du mener andre bør lese det jeg har skrevet