Piece of pie I

Kyllingpai


Pai defineres av bunnen innholdet stekes i,
som regel er det en form for smørdeig (butterdeig) 
enten den er søt tertedeig eller normal til pai. 
Fyllet kan enten inneholde søtsaker eller mer middagsråvarer.


Dette er en pai du kan lage med variasjoner. 
Du kan velge å lage den enkel 
eller tilføre litt ekstra eller annerledes ingredienser
for å gjøre den litt bedre.
Du kan også gjøre ting ferdig en stund før servering, 
for så å ha alt sammen i den ferdigstekte bunnen og svisj inn i ovnen.





Paibunn:
150g smør
200g hvetemel
2ss vann


Smuldre smør og mel, ha i vann. 
Kna til en klump. 
Settes i kjøleskapet 30min før dyttes i paibunn. 
Stekes i 12-15min på 200 `C



Fyll:
4 Kyllingfileter 
* 1/2 grillet kylling
200 g cherrytomater
5 egg
3 dl melk/fløte
            fersk basilikum,  *tørket (ta hva du har)
salt
 pepper
            revet hvitost * gjerne parmesan 
eller blandet med annen hvitost



Stek kyllingen i terninger eller del opp den grillede kyllingen, 
del tomatene i båter og legg på forstekt paibunn. 
Bland sammen egg og 
Strø over hakket basilikum, 
ha på osten og hell over væsken.


Steke paien i ca 30min på 200`C 
til eggeblandingen er stiv og toppen litt gyllen.
Serveres lun – gjerne med salat til



Kommentarer

Populære innlegg