Bestemors sjokoladekake
Dette er hele familiens favoritt sjokoladekake, det er ikke en fancy.
125g smør
Den er ganske enkle å lage, glasuren er ekstremt god og kaken er drømaktig god.
125g smør
250g sukker
Dette røres hvitt og luftig i kjøkkenmaskin.
3 egg
3sp kakao
1sp vaniljesukker
225g hvetemel
2ts bakepulver
1 1/2dl melk
Jeg pleier å ha i ett og ett egg i smørblandingen, la den kjøre til den er god og luftig. Deretter har jeg i litt og litt tørt samtidig som jeg sper på litt melk. La den kjøre i maskinen en liten stund, sånn at den blir god og luftig.
Jeg pleier å bruke en kakeform som er 26cm.
Forvarmovnen til 180`C og la den steke i 45min, stikk gjerne en pinne i midten og sjekk om den er ferdigstekt.
La kaken avkjøles.
Glasur:
Smelt 125g smør over vannbad og ha i en 1plate kokesjokolade ( jeg bruker FREIAS mørkebrune, IKKE 70%) og la de smelte sammen. Ta av varmen og sikt inn 300g melis. Ha i et egg og rør godt til kremen er luftig.
Del kaken i to og smør et lag inni og hell resten over kaken.
Dynk kaken med melk om du lar den stå over natten uten glasur.
Denne kaken skal ikke inn i kjøleskapet, men kan godt stå i et kaldt rom.
Kan gjerne serveres med vaniljeis...
Kan gjerne serveres med vaniljeis...
Nå står denne i ovnen! Lukter herlig!
SvarSlettJIPPI :-) kos dere etterpå!
Slett